Otse põhisisu juurde

Miks on meie seas investeerimine nii ebapopulaarne?


Köhhh.. köhh hääl puhtaks kuna juttu tuleb tähtsatel teemadel ja nüüd ma palun mütsid, kaabud, rätid ja nokatsid peast võtta ja keskenduda lugemisele. Juttu üritan teha natuke teemadel, mis võiks panna mõtlema.

Kui minul on peas küsimus, et miks Sina ei investeeri? Siis ma üritan ise natuke selle vastuse üle sõna võtta aga Sina võid mulle ise ka kirjutada kommentaarides, et miks Sina ei investeeri?
Tegureid on kindlasti päris palju, et miks mitte alustada juba täna investeerimist. Mõeldes enda vestlustele tuttavatega investeerimisest, siis tuleb pähe kohe üks jutt, mis arvatavasti puudutab väga paljusid, kes täna ei tegele veel investeerimisega. Nimelt paljud inimesed mõtlevad tootlusele ja otsus tuleneb sealt, et nende arust on tootlus väike ja liiga kaua läheb aega, et hakata teenima. Aga mina ei väsi kordamast, et investeerimine peaks olema väga pikaks ajaks, see ei ole nii, et täna panen sisse ja homme võtan 10x suurema summa välja. Samuti kehtib ka see reegel, et mida rohkem sa sisse ise paned, seda kiiremini hakkavad summad kasvama ja lõpuks paneb puhas tulu sinu sissepandud rahast mööda.
Lumepalli efekt tekib, siis sinu intressid hakkavad ise sinu heaks tööle ja tasuta raha hakkab tootma tasuta raha. Mõelge suurelt mitte lühiajaliselt!

Teatud investeeringute puhul võib sinu tootlus mitusada % kasvada, kas see on väike tootlus? Nalja teete? Mina võtan kahe käega vastu sellised asjad ja mina mõtlen investeeringutest hetkel teisiti, minu plaan on jõuda finantsvabaduseni 10-15 aasta pärast. Ja kui mina 10-15 aasta pärast enam tööl ei käi ja naudin ülejäänud elu seda, mida ise teha tahan ja kui Sina pole alustanud investeerimist ja käid ikka orja kombel tööl, siis mis mõtted sul küll pähe tulevad? Siis mõtled, et oleks pidanud eks aga siis on see juba tagantjärele tarkus ja sellega kahjuks suurt ei saavuta.
Samuti ei väsi ma kordamast, et investeerida saab absoluutselt iga inimene, olgu sul võlad, suured maksud, suur pere või mis iganes aga see ei ole tegelikult mingi takistus. Enda tuttavatest jälle näide tuua on kõige parem, mul on üks tuttav, oleme rääkinud investeerimisest, tema ütleb, et tal on laen kaelas, väike palk ja ei saaks iial seda teha. Samas näen ma iga kuu kuidas ta ostab mõttetud jama kokku, tihti ajab mingit krõpsu, kommi ja igast magusat näost sisse. Ahnii, et ei ole raha, et investeerida jah? Jäta kasvõi pool sellest jamast ära ja pane see summa endale raha teenima! Sellega kasvavad numbrid sinu teenistuses ja sa liigud parema elu suunas. Muidugi selle söömisega, mis on näiteks toodud kasvavad ka numbrid - kaalunumbrid.

Täpselt sama kõik kehtib ka säästmise kohta, eelnevas jutus asenda “investeerimine” hoopis “säästmisega” ja kõik ülejäänud jääb peaaegu paika. Aga miks mitte ühendada investeerimine ja säästmine omavahel? Me elame palju kindlamalt kui meil on kogutud mingi säästufond tagavaraks, proovi hoopis nii, et kui hetkel oled ainult investeerinud aga säästnud midagi pole, hakka ka iga kuu natuke raha kõrvale panema ja koguma rahatagavara. Samamoodi kui Sina hoopis pole investeerinud aga oled säästnud raha ja kogunud seda ilusti, siis hakka natuke ka investeerima, on ju hea kui sinu raha teeb sinu eest sulle raha juurde.

Üks suur asi samuti on investeerimise ebapopulaarsuses tänapäeval haridus minu arust. Koolides peaks juba varakult hakkama inimesi antud valdkonnas harima ja kes teab, äkki see aitab mõnel noorel valida eluks eriala või siht? Miks tänapäeval seda koolides ei tehta sellisel määral nagu võiks? Ma tõesti ei tea.

Ma olen täiesti veendunud, et neid põhjuseid on veel ja veel aga mina neid ei tea ja pole kõige targem antud alal, ma räägin sellest mida tunnen, olen uurinud, kogenud ja millise mõttemaailmaga mina asjadele peale vaatan, kindlasti kirjuta kommentaarides juurde asju ja põhjuseid.


Pane enda raha enda eest tööle ja nii saabub see vinge finantsvabadus, aitäh lugemast!


Kommentaarid

Investment Viking ütles …
Mina tegelen investeerimisega ja eks üks põhilisi eesmärke on paindlikkuse ja aja jätkusuutlik ostmine praeguse arvelt. Näiteks 4 päevane töönädal tundub seniste katsetuste põhjal ellu palju paremat tasakaalu toovat. Hetkel seda veel alaliselt rakendanud pole, kuna jaksu on need 5 päeva panustada. Kui aga saabub päev, mil seda jaksu enam nii palju pole, tahaks olla võimeline endale mainitud vabadusi lubada.
SendidRahaks ütles …
Investment Viking:
Absoluutselt nii on! Ühel hetkel hakkab orjana töötamine muutuma väljakannatamatuks ja sellel hetkel võiks olla olemas võimalus töö nurka visata ja ennast hellitama hakata. Jätkame seda teekonda, kes kauem ja kes vähem aga jätkame!