Otse põhisisu juurde

Mis takistab mind investeerimast? Või mis on just kasulik, mis aitab investeerida?


Kui te juba arvasite, et ma võtan rahulikumaks kirjutamisega, siis te eksite ja ei eksi ka, mul on palju mõtteid ja asju mida tahan kirja panna aga otsustasin, et esialgu hakkan iga nädal ühe postituse tegema. Räägin natuke enda miinustest investeerimis osas mille arvelt saaks investeerida palju rohkem ja palju kiiremini jõuda suurima eesmärgini. Natuke ka enda plussidest, nende põhjal ma usun ise, et on asjad suhteliselt tasakaalus kuigi alati saab paremini nagu me kõik teame.

Alustame ikka kehvemast poolest ehk minu miinused:
Suitsetamine

Minu kõige suurem miinus, nii tervise osas kui ka rahaline korralik häving. Ma olen mõelnud/proovinud loobuda aga ei saagi aru, miks ei saa hakkama, kas pole piisavalt suurt tahet või on liiga suur harjumus/sõltuvus. Kindlasti saab mõelda, et mis see siis ära ei ole, et enam ei tee ja kõik aga mina usun, et paljud kes teevad suitsu, mõistavad mida ma mõtlen, et ei saa kuidagi lahti. Suitsude peale kulub päris palju kuna 1 pakk maksab 4.50€ ja minul kulub umbes 1 pakk 2 päevaga, edasised arvutused võid ise teha. Kui selle pulli saaks ära lõpetada, siis saaks päris palju rohkem iga kuu investeerida eksole?

Energiajook
Vaieldamatult suur kulu minu igas kuus, ma isegi ei mõista miks ma seda nii palju joon. Ma mõtlen tihti, et aitab küll enam ei joo pikalt ja siis järgmine hetk kui poodi lähed, siis lähed sealt letist mööda ja mõtled, et ah mis see paar tükki ikka on, et võtan. Tavaliselt juhtub seda päris tihti. Ja olen ka proovinud selle vastu, et ei käi poes vaid tellib nädala toidu koju aga kus sa sellega, e-poes ahvatlevad need samused säravad plekkpurgid samamoodi ja ikka tellin neid ka ja siis on ju veel lihtsam rohkem võtta, ma ei pea ise koju tassima neid! Üldiselt nädala sees ma eriti palju ei joo neid aga just nädalavahetused on need kurjajuured, käin kellelgi külas, siis ikka mõni purk peab kaasas olema. Autoga sõidan kuskile, siis topsihoidja ei saa tühjalt olla, ikka peab üks purk seal olema. Tööl vahepeal tunnen väsimust, siis jälle üks energiajook ligi ja palju parem olla. Ei tea kas sellest on ka inimene sõltuvuses? Mina vist küll.

Nüüd on juba negatiivsuse ämber üle ääre ajama hakanud, lähme natuke positiivsemates nootides edasi:
Alkoholi ei tarbi

Ma ei ütle, et ma pole kunagi alkoholi joonud, olen küll ja mitte vähe, kunagi iga nädalavahetus mingi pralle. Mingi hetk paar aastat tagasi käis nagu mingi plõks ära, hakkasin mõtlema, et mis see jaburdus mulle annab? Mitte midagi tuli vastuseks ja otsustasin, et ma lõpetan selle tarbimise ära, ju ei olnud samasugust sõltuvust nagu suitsu ja energiajoogiga jah? Või äkki peabki paika see, et igal inimesel on oma kogus mille ta peab ära tarbima ja kui see tünn täis saab, siis enam sinna juurde ei mahu või hakkab üle ajama? Öelge teie. Igastahes on mul hea meel, et ma seda ei tarbi, muidu oleks kulud palju-palju suuremad ju.

Pidudel ei soovi käia
Kuna alkohol ei ole enam minu teema, siis samuti on ka pidudega õnneks. Mulle ei meeldi kaine peaga neid purjus inimesi vaadata ja kaine peaga ei ole sellist meeleolu ka ju. Klubide inimene pole ma kunagi olnud, pigem mingis baaris kerge tiksumine ja saab juttu ka ajada ja iga teine inimene ei pressi seljas. Tantsimine pole ka eriti minu teema olnud, kui kunagi sai alkoholi joodud, siis ikka sai igasugust akrobaatikat seal tantsupõrandal tehtud aga kaine peaga ma ei astu selle täis lägastatud põranda poole isegi mitte.

Ei joo kohvi
Ma ise leian, et õnneks ei joo ma kohvi juba 6 aastat ja ma pole küll millestki ilma jäänud. Ma ei mõista inimesi, kes ütlevad, et kui nad hommikul kohvi ei joo, siis päeva käima ei saa ja pea hakkab valutama ja mida veel. Kui ma lõpetasin kohvi joomise, siis ma alguses tahtsin ikka ka hommikuti kuuma jooki juua, ma asendasin kohvi teega ja jõin hommikuti teed ja sain sama tulemuse kätte nagu kohviga, hiljem juba unustasin selle tee ka ära. Aga kes olen mina, et mõista või mitte mõista neid kohvi gurmaane? Kõigil ei saagi hea maitse olla eks?

Ma ei teagi nüüd kas need plussid ja miinused katavad üksteist ära, loomulikult kui saaks need 2 miinust ka minema, siis oleks ainult plusside meri eksole. Mina mõtlen nii, et igal inimesel on omad plussid ja miinused ja iga inimene teebki asju erinevalt ja läheneb asjadele erineva pilguga ja sellepärast meil kasvõi blogisid juba nii palju on, igaüks teeb omamoodi asja ja kõik üritavad või tõestavadki, et igast olukorrast on võimalik jõuda rahaliselt vabaks. Kas keegi julgeb enda plussid ja miinused ka siia kommentaariumisse ritta seada?

Kommentaarid

Erika ütles …
Allen Carri meetod aitab suure tõenäosusega nikotiinisõltuvusest priiks. Ja seda üsna piinavabalt. :) Ise jätta ongi raske, aga spetsialisti abiga täiesti tehtav. Endal täitus just aasta seminarist ja sama kaua pole ühtegi mahvi tõmmanud. Tunne on super! Soovitan siiralt uurida.
Lööge suitsudele kuluvad rahanumbrid kuu, aasta, mitme aasta peale kokku. Kui Te ei loobu, teete edasi ka aastate pärast (suure tõenäosusega läheb kogus ka suuremaks). Ja tubakaaktsiis muudkui tõuseb. Kui eurodele läksime, olid odavaimad suitsud ca 2,05. Praeguseks ca 4 eurot. Juba viimase aasta jooksul on "minu mark" 20 senti kallimaks läinud.

Edu!
Anonüümne ütles …
Jätsin maha peale allen Carri audioraamatu kuulamist, parim otsus siiani ja raha on ka rohkem
Anonüümne ütles …
Räägin oma väimehele sama juttu,et sul vasakusse kopsu juba 2-toalise raha ja parempoolsesse 3-toaline korter investeeritud,millal soolaleivale kutsud.Ei mõju!!
Anonüümne ütles …
Kohvi mittejoomise üle ei ole küll põhjust väga uhke olla. Ega hommikune tass kohvi ei ole küll kahjulik. Ära pahanda, aga natuke naljakas, et selle eraldi välja tõid:)
SendidRahaks ütles …
Mul ei näita kas saan siit kuidagi normaalselt igale kommentaarile vastata aga ma vastan ühega ära teile.

Erika:
Kusjuures ma ei ole isegi kuulnud sellisest meetodist, pean kindlasti uurima. Jutt täiesti õige, need hinnad kasvavad kiiremini kui väetisega tomatid kasvuhoones. Aitäh hea soovituse eest!

Anonüümne - Jätsin maha peale allen Carri audioraamatu kuulamist, parim otsus siiani ja raha on ka rohkem
Sina võid enda üle uhke olla, sellist tugevust oleks mulle ka tarvis, kiidan!

Anonüümne - Räägin oma väimehele sama juttu,et sul vasakusse kopsu juba 2-toalise raha ja parempoolsesse 3-toaline korter investeeritud,millal soolaleivale kutsud.Ei mõju!!
Ma pole isegi nii mõelnud aga see on suhteliselt hea point, kuigi ma olen mõelnud, et kui ei tarbiks nikotiini, siis oleks selle raha niisama mujale kulutanud kuna ma ei mõelnud investeerimisele, nüüd kindlasti oleks teisiti.

Anonüümne - Kohvi mittejoomise üle ei ole küll põhjust väga uhke olla. Ega hommikune tass kohvi ei ole küll kahjulik. Ära pahanda, aga natuke naljakas, et selle eraldi välja tõid:)
Ma ei pea hommikuks tassi kohvi nüüd nii kahjulikuks, ma pigem mõtlen seda kulude suhtes. Ma pole nende hindadega kursis aga palju maksavad kohvimasinad ja see puru või kapslid ja asjad ja kaua üks pakk kestab? :)
Investment Viking ütles …
Olen vist ka vaikselt oma miinuseid plussideks aastatega keeranud. Kuna miinuseid eriti hetkel järele pole jäänud, keskenduks nendele. Nimelt oleks vaja taas trenni tegema hakata, et saaks tulevikus pikemalt oma finantsilises valdkonnas saavutatut ka jätkusuutlikult nautida. Teine asi, mida taas viimasel ajal olen hakanud hoolikamalt jälgima, on tervislik toitumine.
SendidRahaks ütles …
Investment Viking:
Üldiselt olen mina samuti kulusid palju vähemaks tõmmanud, avastanud, et tervislikumalt on odavam toituda ja need head maitsed, parem enesetunne ja peale trenni see mõnus olek. Kindlasti annab alati veel kulusid madalamaks tõmmata, blogi alguses mainisin, et ma ei hakka liiga palju kraane kinni pigistama aga see investeerimine muutub selliseks, et tõmbab endaga kaasa järjest rohkem investeerima. Kiidan!