Otse põhisisu juurde

Hüvasti Detsember - Võtame 2022 kokku ja vaatame eesmärgid üle


Ahoi igast inimesed! Noo kuidas siis läheb? Head uut aastat ja palju sente teile taskutesse! Oleme täna kogunenud siia, et vaadata üle minu 2022 aasta ja panna paika 2023 eesmärgid.
Nüüd mõelda tagasi, siis 2022 aastat alustasin sellises olekus, kus arvasin, et nüüd on see aeg kus ma investeerin kõrgeid protsente tuludest ja lähen ka sinna suunda kiire tempoga kus need kõvad vennad tänaseks on. Reaalsus oli miskit muud, päris kiiresti koputas mu mõtlemisele reaalsus ja ma tulin tagasi maa peale, keda ma petan? Noo ei saa nii, mina ei saa nii, tulid elus ette asjad, mis kõike muutsid ja nüüd ongi nii, et sellised mõtted olen ma ümber mõelnud ja pigem keskendunud rahulikule tempole ja see pole üldse halb, ma pole vanur ja mul on aega elus veel olla tööandja ori aga mu kuklas on alati mõte, et ühel päeval ma naeran ja astun selle sammu, et rohkem tööd ei tee orjana. Aga davai, mulle tundub, et see jutustamine ei ole see, mida me siia lugema tulime, hakkame statistikaga pihta ja vaatame kui hästi ma õnnestusin või põrusin.
Rindele sai saadetud aasta viimasel kuul 139.00€, igasuguseid motivatsioonikõned ja asjad sai kaasa pandud ja loodame, et toob mulle edukalt sente tagasi. Õudne on lausa vaadata kuidas siin paljud kõvad vennad paugutavad tonnid siia, tonnid sinna jne, kust kurat te võtate neid tonne tekib küsimus? Aga siis tuleb meelde, et nad ju alustasid ka palgatöölt ja sentide loopimisest ja kus nad nüüd on? Noo vähe ei tõsta motti laamendada edasi? Millisele rindele mina oma sendid saatsin? Noo vaatame üle.
Kuhu me oma portfelli seisuga jäimegi eelmine kord kui kõik koos siia kogunesime teed jooma? Ah õige jah, meil jäi õhku üks küsimus… saime 3 tonni täis või ei saanud siiiiis? Noo ma ei tea, mina lootsin ausalt öeldes natuke rohkemat endast aga kõik asjad ei lähe ikka nii nagu me tahame. Vaadake ise siis üle portfelli seis, mina numbreid välja ei julge kirjutada, tuli 3k ära 2022 või ei?
Kui ma ütlen, et aktsiaportfell pole ka teab mis suuri digimuutusi korraldanud aga on tõusnud täpselt sentide võrra nagu mulle ju kombeks kui mu nime vaadata, oh mu head valikut ma ütlen. Üldiselt võib olla isegi rahul ja rohkem midagi selle kohta öelda ei ole.
Keeruline on võrrelda nüüd 2021 aastat 2022 aasta passiivse tuluga kuna 2021 paneb ära aga ainult põhjustel, et seal sai antud eraisiku laene, mis tõid normaalseid intresse sisse ja üks kuu paugutas korralikult, tegelikult on 2022 seis parem, sest on hästi passiivne see tulu olnud ja ega ei jää sellele 2021 aastale liiga palju alla kah. Võib ametlikult ära öelda, et 2022 teenisin investeeringute pealt täpselt 103.36€, vähemalt üle soti on tasuta teenitud jälle. Minu investeerimise algusest peale olen ma teeninud passiivselt kokku 245.02€ kui kõik arvutused korrektsed nüüd said, noo enam-vähem okei ju. Mõne mehe veerand palka tühja teenitud ja see peaks ainult tõusvas tempos olema nagu riigikogulaste palgad.
Kus need eesmärgid on nüüd jah? Võtame selle pulli ka kokku ära jah. 2022 aasta alguses panin endale 3 peamist eesmärki, millest täidetud on 0, kurb aga tõsi.
Investeeritud summa pidi saama 4000.00€ aga sai hoopis 3016.79, eesmärgi täitmisest jäi 983.21€ puudu. Noo ei ole kõige suurema maailmalõpp olgem ausad, 2021 lõpus oli portfelli väärtus ainult 1281.04€, sealt oleme ju päris kena tõusu teinud.
Pidin hakkama passiivselt investeeringutega teenima 50€ kuus, noo tule pilvedest alla ausalt, ei paista isegi selline asi, ehk jälle ei ole täidetud.
Tahtsin hakata aktsiaid soetama välismaalt, et pühenduda rohkem igakuistele dividenidele, noo meh… mul välismaalt 2 erinevat aktsiat võetud aga mingeid dividende ma küll ei näe kuskil.

Mis seal ikka, läks see 2022 nii nagu ta läks aga pea püsti ja lähme edasi. Uued ahjusoojad 2023 aasta eesmärgid on kirja pandud siia ja mina hakkan nüüd nende suunas jälle astuma, vaatame kas 2023 tuleb parem aasta. Veelkord soovin teile parimat uut aastat ja peatse kohtumiseni!

------------------------------ 
Kas mul uusi lugejaid siin ei käi või ma pean meelde tuletama, et kes ei ole veel alustanud investeerimisega, siis õige aeg on seda just nüüd teha ja ma pakun sulle võimalust alustades veel lisapappi ja nänni saada erinevatel lehtedel, vaata siit järele.

Kommentaarid

RahaTreener ütles …
Järjepidevus viib sihile. Täitsa humoorikalt paned endale puid alla.
Samas tõsiselt rääkides ei näinud me keegi ette, et see 2022 nii kehva aasta tuleb.
Edu järgmisel aastal!

Teritades
RahaTreener
Sendid Rahaks ütles …
RahaTreener - Ma isegi ei julgenud siia vaadata kuni tänaseni masendusest. Ma üritangi endaga olla kriitiline ja karm aga selles ei unusta ka huumorit. Sel aastal üritan ikka paremini, et ei peaks aasta lõpus ennast piitsutama, hea on see, et ma seda kõike üldse teen, õigus?
Parimat seda aastat Sulle!